Obrovská rána pro královskou rodinu. Vévodkyni našli zhoubný nádor

Zdravotní problémy britské královské rodiny nadále znepokojují celou zemi. Sarah Fergusonové, vévodkyni z Yorku, bývalé manželce králova bratra prince Andrewa, byl diagnostikován zhoubný kožní nádor. V loňském roce podstoupila operaci rakoviny prsu.

Čtyřiašedesátiletá Sarah, známá jako Fergie, se léčila s rakovinou prsu, když jí lékaři na radu dermatologa odstranili a vyšetřili několik znamének, která se ukázala jako maligní melanom. Stalo se tak během rekonstrukční operace prsu po předchozí mastektomii (odstranění mléčné žlázy kvůli nádoru), uvádí BBC. Rakovina kůže je velmi agresivní forma rakoviny a její včasné odhalení je důležité, aby nedošlo k metastazování.

„Podstupuje další testy, aby byla nemoc včas diagnostikována,“ citovala BBC jejího mluvčího. Mluvčí dodal: „Je samozřejmě smutné, že se vévodkyně dozvěděla novou diagnózu tak brzy po léčbě rakoviny prsu, ale její nálada zůstává dobrá. Vévodkyně z Yorku se svou nemocí netajila a vyzvala všechny, aby nepodceňovali důležitost kontrol kůže.

Pokračování na další straně