Olivový olej nepoužívejte pouze na vaření, toto je fantastické: Toto dokáže, pokud kápnete pár kapek do ucha- funguje to!

Snadno odstraníte ušní maz

Do každého ucha pravidelně nalijte několik kapek čistého olivového oleje. Nechte olej několik minut působit, než si lehnete na ručník a nechte jej kapat. Zabrání se tak tvorbě ušního mazu.

Odstraní žvýkačky z různých povrchů

Pokud jste si na podrážce vašich bot našli přilepenou žvýkačku, nezoufejte. Naneste na papírovou utěrku trochu olivového oleje a důkladně žvýkačku setřete. Uvidíte, že s pomocí olivového oleje to půjde jedna radost.

Dokonce, olivový pomůže i v případě, že se vám žvýkačka dostala do vlasů. Naneste olivový olej na místo, na kterém je žvýkačka přilepena i i na okolní vlasy. Nechte působit 5-10 minut a potom žvýkačku zlehka táhněte z vlasů.

Oživí nábytek a dodá nepřekonatelný lesk

Olivový olej dokáže zázraky is vaším nábytkem. Především pokud jde o starší kusy nebo o opotřebovaný nábytek. Výborně také bojuje proti zápachu a nechtěným obyvatelům ve skříních. Smíchejte čtvrt šálku olivového oleje s citronovou šťávou nebo octem v poměru 2: 1 a touto směsí potřete nábytek ve vašem bytě. Kromě krásného lesku tato metoda pomůže šikovně skrýt drobné škrábance či oděrky na dřevěných površích.

Vyčistí okenní parapety

Pokud máte kamenné parapety, čas od času je třeba pořádně je vyčistit. Pomůže vám v tom olivový olej. Malé množství nalijte na parapetu a důkladně rozetřete po jejím povrchu. Parapety budou nejen krásné lesknout, ale mnohem déle vydrží v bezvadném stavu odolávat dešťovým kapkám a jiným neduhem počasí.

Baterie jako nová

Trochu olivového oleje naneste na povrch baterie a vyleštěte měkkým hadříkem. Olivový olej dodá nejen krásný lesk, který vydrží déle než při používání chemický prostředků z obchodu, ale zároveň chrání povrch baterie před vodním kamenem a jinými usazeninami. Výsledek je prostě ohromující!

Nejlepší masážní olej

Pokud máte rádi masáže, olivový olej vám poslouží i v této oblasti. Namísto drahých masážních olejů smícháte olivový olej s několika kapkami oblíbeného esenciálního oleje. Olivový olej nejen hydratuje, zklidňuje a ošetřuje pokožku, ale v kombinaci s cílenou masáží dokáže dokonale zmírnit napětí a uvolnit tělo.

Pokračování na další straně…