Olivový olej nepoužívejte pouze na vaření, toto je fantastické: Toto dokáže, pokud kápnete pár kapek do ucha- funguje to!

odstraní mšice

Pokud se na vašich rostlinách přiživují mšice, nemusíte proti nim bojovat drahými chemickými prostředky. Stačí, když olivový olej smícháte s kapkou saponátu, směs přelijete do nádoby s rozprašovačem a postříkáte napadené rostliny. Díky této jednoduché metodě se mšic zbavíte na dlouhou dobu.

Ruce špinavé od barvy?

Žádný problém! Pokud máte ruce znečištěné barvou nebo jinou odolnou nečistotou, vsaďte opět na olivový olej. Smíchejte olivový olej s trochou soli nebo cukru. Směsí si pořádně potřete ruce a uvidíte, jak snadno odstraníte všechny nečistoty.

Pomůže se zaseknutým zipem

Pokud máte problém se zadírající se zipem, se kterým někdy nejde pohnout, vezměte vatovou tyčinku do uší a namočte konec v olivovém oleji. Potřete olejem jednotlivé zoubky i běžec, nechte chvilku působit a poté pomalu vytáhněte. Zip by měl fungovat bez problémů.

Vyleští boty a kožené doplňky

Namísto kupovaných přípravků na leštění bot, dejte pro změnu šanci olivovému oleji. Právě olivový olej totiž dodá vaší obuvi nepřekonatelný lesk a zároveň jemně ošetří její povrch. Bez použití chemikálií tak hravě ošetříte a vyleštíte nejen obuv, ale i kabelky.

Ošetří podrážděnou pokožku

Olivový olej je neocenitelným pomocníkem i v oblasti krásy a přirozeně zdravé pokožky. Dokáže rychle uklidnit a vyživit podrážděnou pokožku. Jeho používání se výborně osvědčilo například bezprostředně po holení, kdy je naše pokožka podrážděná.

Vlasy jako řecká bohyně

Pokud máte suché vlasy, olivový olej byste měli mít stále po ruce. Naneste si několik kapek oleje na ruce a jemně vmasírujte do pokožky vlasů. Potom vlasy pročešte a nechte olej působit cca 1 hodinu. Následně normálně umyjte šamponem. Pro ještě lepší účinky se doporučuje zábal připravený z trochy olivového oleje a vaječného žloutku.

Jemně odlíčí i ten nejodolnější makeup

Naneste trochu olivového oleje na vatový šampon a aplikujte stejně jako klasické přípravky na odličování. Vaše pleť zůstane krásně čistá, hydratovaná a vyživená. Případně můžete olivový olej nejdříve rozetřít po pokožce obličeje a následně setřít čistým tamponem. Pokud vám vadí specifická aroma tohoto oleje, vděčnou alternativní je například kokosový olej.

zdroj: takprosto