POTRAVINY, KTERÉ BY ŽENY PO 50 BY MĚLY JÍST: Dodržujte tři pravidla a zůstaňte štíhlí i v dospělosti

Ženy po padesátce by měly věnovat zvláštní pozornost svému jídelníčku.

Podle odborníků se s věkem mění chuť k jídlu a zároveň se zpomaluje metabolismus: Po padesátce ubývá svalové hmoty, strava s nízkým obsahem živin, nedostatek pohybu a menopauza tento proces urychlují. Chcete-li po šedesátce zhubnout, doporučuje odbornice na výživu Blanka Karsija zcela vyřadit sladké potraviny a jíst více zeleniny. Odbornice na výživu také doporučuje omezit nebo zcela vyloučit zpracované potraviny, zejména chipsy, sladké pečivo a zmrzlinu.

„Mnohé z těchto výrobků postrádají kvalitní složky a živiny. Mají vysoký obsah rafinovaných sacharidů, barviv a cukrů, což může vést k přibývání na váze a nerovnováze živin v těle,“ říká odbornice na výživu, která připomíná důležitost bílkovin a to, že nejsou pouze živočišného původu. Blanka doporučuje jíst čočku, fazole, houby a celozrnné pečivo.

Pokračování na další straně