PŘIPRAVTE K SNÍDANI TYTO KOBLIHY, TRIK PRO DOKONALÉ TĚSTO: Neabsorbuje ani kapku oleje

Sladkým symbolem karnevalu jsou koblihy, sladkosti, na které neexistuje originální recept, protože každá hospodyňka si střeží triky, díky kterým jsou ty jejich nejlepší.

K odhaleným ingrediencím a postupu přípravy jsme se však dostali díky našim maminkám, pro které je dědictví po jejich dcerách jediným důvodem k odhalení tajných ingrediencí. Tento recept zaručuje ty nejšťavnatější koblihy bez nasávání tuku, které se nejvíce blíží originálům

Ingredience:
– 1 kg hladké mouky
– 2 celá vejce a 2 žloutky
– 1/2 šálku cukru

  • 1 lžička soli (plná až po okraj)
    – 2 vanilkové cukry
    – ½ sáčku prášku do pečiva
    – trochu nastrouhané citronové kůry
    – 1 lžička rumu
    – 1 dcl oleje
    – 5 dcl mléka
    – 1 kostka čerstvého droždí

Pokračování na další straně