Sladkým symbolem karnevalu jsou koblihy, sladkosti, na které neexistuje originální recept, protože každá hospodyňka si střeží triky, díky kterým jsou ty jejich nejlepší.
K odhaleným ingrediencím a postupu přípravy jsme se však dostali díky našim maminkám, pro které je dědictví po jejich dcerách jediným důvodem k odhalení tajných ingrediencí. Tento recept zaručuje ty nejšťavnatější koblihy bez nasávání tuku, které se nejvíce blíží originálům
Ingredience:
– 1 kg hladké mouky
– 2 celá vejce a 2 žloutky
– 1/2 šálku cukru
- 1 lžička soli (plná až po okraj)
– 2 vanilkové cukry
– ½ sáčku prášku do pečiva
– trochu nastrouhané citronové kůry
– 1 lžička rumu
– 1 dcl oleje
– 5 dcl mléka
– 1 kostka čerstvého droždí
Pokračování na další straně