Neumíte se úplně vzdát sladkých dezertů? Ani nemusíte! Toto jsou zdravé pamlsky ze kterých nepřiberete

Cookies

Zbývají vám doma banány, které je třeba co nejdříve spotřebovat? Pokud ano, můžete z nich snadno připravit zdravé sušenky typu cookies, které můžete mít vždy po ruce a sníst je jako svačinu, když vás přepadne hlad. Pro tento recept rozmačkejte banány pomocí vidličky a přidejte k nim ovesné nebo jiné druhy vloček v množství odpovídajícím množství banánů.

Přidejte také na drobno nasekané ořechy, rozinky nebo jiná semena podle vašeho výběru a vše důkladně promíchejte. Na plech s pečícím papírem dejte hromádky směsi, které trochu přitlačte, aby vytvořily placky. Pečte při teplotě 180 °C po dobu 15 až 20 minut, dokud sušenky nezačnou vonět. Tento recept nevyžaduje přidání žádných sladidel, ale pokud máte rádi skořici, můžete ji přidat do těsta.

Jahodové koule

Chcete-li si dopřát vynikající zdroj proteinů, vyzkoušejte jahodové koule. Tento recept vám připomene dětská léta, ale tentokrát bez přemíry moučkového cukru.

Stačí vám hrnec s vodou a 20 minut volného času na přípravu těsta. Na těsto budete potřebovat 250 gramů tvarohu, šálek špaldové mouky a lžíci kokosového cukru, které smícháte dohromady.

S těstem se velmi dobře pracuje, můžete jej například vyválet a pomocí sklenice vykrajovat kolečka, do kterých budete vkládat malé kousky jahod.

Kuličky vkládejte do horké vody, hotové jsou, když vyplavou na hladinu. Poté je ještě nechte půl minuty v horké vodě a sceďte. Na vrch kuliček můžete přidat mák, mleté oříšky nebo teplou směs bobulového ovoce a medu, kterou můžete přelít rozpuštěným máslem nebo ghee.