Tiší kašel a usnadňují dýchání: Tyto potraviny prokazatelně čistí plíce od nahromaděných toxinů!


Vysoké znečištění, měnící se povětrnostní podmínky, různé viry a tabákový kouř mají negativní vliv na dýchací systém. Zdraví plic má v tomto ročním období nejvyšší prioritu kvůli pandemii koronavirů. Určité potraviny mohou být velmi užitečné při uvolňování dýchacích cest a zmírňování kašle. Toto je osm nejúčinnějších. Kromě ochrany plic tyto potraviny také posilují imunitní systém.

1. Kurkuma

Při dýchacích potížích se obvykle dostavuje pocit neobvyklé tíhy na hrudi. Každodenní konzumace kurkumy může snížit zánět v dýchacích cestách a dále posílit imunitu, protože sloučenina kurkuminu přirozeně čistí plíce a pomáhá detoxikovat organismus.

2. Zelený čaj

Zelený čaj, bohatý na polyfenoly, má protizánětlivé vlastnosti, které snižují zánět v plicích. Máta peprná Mnoho civilizací používalo mátu jako důležitou léčivou složku. Horký mátový čaj mobilizuje nahromaděné hleny a zmírňuje záněty způsobené plicní infekcí.

4. Zázvor

Jedním z nejčastěji používaných domácích prostředků proti kašli a nachlazení je zázvor. Zázvor je známý svými protizánětlivými účinky a schopností odstraňovat toxiny z dýchacích cest. Obsahuje mnoho vitaminů a minerálů, včetně draslíku, hořčíku, betakarotenu a zinku. Různé studie uvádějí, že extrakt ze zázvoru ničí buňky rakoviny plic.

Pokračování na další straně