Toto by si měl za uši zapsat každý, kdo má po 40-tce: 15 obyčejných potravin, které jsou záchranou pro cévy a srdce!

Mak

Mák je bohatý na zinek a právě on udrží cévy v dobré kondici a urychlí hojení jakýchkoli ran. Kromě máku ho najdete iv slunečnicových a dýňových semínkách. Vyplatí se zařadit na jídelníček i sezamová semínka, žloutky, luštěniny a naturální rýži.

Hořká čokoláda (60-70% kakaa)

Pomáhá normalizovat krevní tlak a bojují proti zánětům a problémům se srážlivostí krve.

ořechy

Obsahují cenné proteiny a vlákninu, které pomáhají srdci. Také obsahují vitamín E a snižují špatný cholesterol. Musíte je však vždy jíst s mírou – stačí hrst denně.

Extra panenský olivový olej

Pár lžiček tohoto oleje dokáže snížit špatný cholesterol a normalizovat hladinu cukru v krvi. Musíte si však dát pozor na skutečně kvalitní olej, dejte si lžičku 3x denně.

Červené víno – úžasný lék ale jen s mírou

Redukuje hladinu tuku v cévách a pomáhá při detoxikaci a úbytku hmotnosti. Množství, které můžete konzumovat se různí. Mluví se o maximálně 2 dcl denně, závisí to však také od vaše tělesné konstrukce.

zelený čaj

Jeden šálek denně dokáže zpomalit az dlouhodobého hlediska až zastavit hromadění tuku v cévách. Zelený čaj stimuluje metabolismus a pomáhá i při hubnutí.

skořice

Bojuje proti celému spektru onemocnění srdce a zejména ateroskleróze. Zlepšuje metabolismus a je ohromně nápomocná při hubnutí.

červený meloun

Sehrává důležitou roli ve vaskulárním zdraví – tedy zdraví cév a tepen. Stabilizuje hladinu cholesterolu a je plný antioxidantů.

česnek

Zprůchodňuje cévy, snižuje krevní tlak, zlepšuje cirkulaci krve a je významnou prevenci onemocnění cév. Vyplavuje z nich vaskulární plak a brání jeho usazování.

Jablka a hrušky

Poklad z našich zahrad. Jsou plné vlákniny a zlepšují činnost srdce. Také normalizují krevní tlak a přestože velmi podobné vlastnosti jako granátové jablko, jsou nesrovnatelně levnější a dostupnější.

Speciální nápoj pro zdravé cévy

potřebujeme:

Zázvorová šťáva – 250 ml

Česnek rozmačkaný – 250 ml

Jablečný ocet – 250 ml

5 lžic medu

postup:

Všechny přísady smícháme – orekm medu a vaříme na středním plameni 30 minut. Nezapomínáme míchat. Potom sejmeme z tepla a necháme zcela vychladnout. Přidáme med a nalijeme do čisté láhve, Tento nápoj vydrží v chladničce 1-2 měsíce. Užíváme 1 lžíci tohoto nápoje každé ráno na prázdný žaludek.

Co dokáže?

Snižuje vysoký krevní tlak, hladinu cholesterolu, chrání srdce a vyplavuje toxiny z krevního oběhu.

zdroj: Brightside