6 věcí, na které se zaměřit, když se snažíte pomoci někomu s depresí

6. Každý s depresí má jiné potřeby

Depresivní lidé se často cítí beznadějní nebo nedostateční, protože potřebují pomoc, takže nemusí být schopni o pomoc požádat. Zeptejte se, jak jim můžete pomoci. Možná nevědí, co potřebují, ale často znají odpověď.

Potřeby každého jsou jiné, proto berte jejich odpovědi vážně a dělejte, co můžete . Nejlepší je nechat si poradit od odborníka, ale nikdy nepodceňujte hodnotu toho, když někoho prostě nasloucháte a stojíte při něm.

Není snadné mluvit s někým, kdo je v depresi, ale musíme pochopit, že deprese je přirozená věc a většina z nás ji v životě zažije, i když jen na krátkou dobu . Naštěstí je deprese ve většině případů dočasná, a i když je chronická, existují léky, které ji mohou pomoci léčit. Změna naší perspektivy prostřednictvím konverzace může také změnit chemii našeho mozku, takže upřímná a otevřená konverzace může znamenat rozdíl.

Vzhledem k tomu, že povaha deprese způsobuje, že lidé jsou emocionálně uzavřeni a uzavřeni, může být klíčové pokusit se s nimi mluvit, protože nemusí být schopni sami požádat o pomoc. Nejdůležitější je zapamatovat si, že deprese není něco, za co byste se měli stydět a neměli byste s ní zacházet jako s tabu nebo odsuzovat.