Podle buddhismu byste měli těchto 10 věcí ze svého života co nejdříve vymazat!

4. Rozpoznání škodlivých myšlenek

Podle buddhismu jsou destruktivní emoce důvodem, proč nemůžeme najít vnitřní štěstí. Hněv , závist, pýcha a podobné negativní pocity narušují vnímání . Pokud vyčistíme negativní myšlenkové vzorce dříve, než se zapojíme do negativní myšlenkové spirály, máme vše pod kontrolou. Zahrnuje vědomé sledování nekonečných úsudků, kritik a dalších posilujících vyprávění naší mysli. Jakmile je rozpoznáme, můžeme pracovat na nasměrování našich myšlenek pozitivním směrem.

5. Buddhistické techniky transformace myšlení

Buddhisté používají speciální metody ke změně škodlivých myšlenkových vzorců dříve, než se stanou škodlivými. Například meditace milující laskavosti zvyšuje soucit se sebou samými a ostatními.

Tato praxe zahrnuje tiché opakování pozitivních manter, přání štěstí druhým a neutralizaci negativity. Buddhismus také zdůrazňuje transformaci perspektivy. Takové techniky pomáhají eliminovat toxické myšlení.

6. Cvičení pozitivní všímavosti

Místo negativního mentálního tlachání buddhisté pracují na rozvoji pozitivních návyků všímavosti. To znamená, že se snaží co nejvíce omezit své odsuzující myšlenky, maximálně se soustředí na přítomný okamžik, vysílají láskyplné myšlenky do světa i k sobě.

Oceňujte jednoduché okamžiky krásy kolem nás, abyste ještě více zvýšili povědomí. Postupem času, s důsledným cvičením, se mentální reflex změní z kritiky na vděčnost a negativní vzorce myšlení se změní na pozitivní.

článek pokračuje na další stránce…