Kdy si dáváte kávu? Hned po probuzení se to vůbec nedoporučuje!

Po ránu má mnoho z nás pocit, že okamžitě potřebuje kávu, aby začal den. No, na ranním pití kávy není v podstatě nic špatného, ​​ale je důležité, že pokud pijete kávu na začátku dne, nedělejte to po probuzení. Protože bez ohledu na to, jak moc chcete, aby vám co nejdříve dodal energii, ve skutečnosti má více úložného prostoru, než spotřebuje.

Pokud si dáte kávu hned po ranním probuzení, je pravda, že se brzy budete cítit energičtěji. Pokud však s první ranní kávou chvíli počkáte, můžete být ještě energičtější, a dokonce můžete ochránit své tělo. Jinak na tom nejsou dobře ani vaše stresové hormony a cirkadiánní rytmus.

Jeden z nejhorších startovacích návyků

Mysleli jste si, že pití kávy hned po probuzení je jeden z nejhorších zvyků, jak začít den? Podle vědců, pokud pijete na lačný žaludek, může to ovlivnit vaši hladinu kortizolu, takže po počátečním povzbuzení se můžete během dne cítit ještě unavenější a ještě více ve stresu.

Je to nepříznivé v několika ohledech

Produkce kortizolu v našem těle je na svém vrcholu ráno, takže kofein konzumovaný v tu dobu může povzbudit jeho produkci k menší produkci kortizolu . To nejen oslabí účinek kofeinu, ale také negativně ovlivní bdělý účinek kortizolu. Vaše tělo si navíc může postupně zvykat na ranní příjem kofeinu, což znamená, že později budete moci dosáhnout stejného energetického nabití jako dříve pouze s dalším a dalším množstvím kávy.

I když máte pocit, že vaše energie nebyla doposud ovlivněna, měli byste stále myslet na zdraví svého trávicího systému. Tento zlozvyk může poškodit váš střevní systém a způsobit problémy, jako je nadýmání, vypadávání vlasů nebo akné. Abyste se těmto nepříjemnostem vyhnuli, vždy, když pijete kávu, je lepší ji nepít nalačno, ale nejprve si dát pár výživných svačin.

článek pokračuje na další stránce…