Snižuje cholesterol a stabilizuje krevní tlak: 6 blahodárných účinků lněného čaje

Čaj z lněných semínek má na organismus překvapivě blahodárný vliv, v článku je přesně vysvětleno, proč by se měl často konzumovat.

Lněné semínko známé vysokým obsahem omega-3 a omega-6 mastných kyselin můžete začlenit do každodenního jídelníčku nejrůznějšími způsoby, můžete si z něj připravit pudink a chleba, ale vyplatí se ho popíjet i jako jednoduchý čaj.

Semínko, které podporuje fungování metabolismu, je plné hořčíku, thiaminu a draslíku, má také vysoký obsah vlákniny a bílkovin – ve skutečnosti je obsah vlákniny tak vysoký, že doporučený příjem je pouhých dvacet až třicet gramů.

Účinky lněného čaje

Díky lněnému oleji v něm snižuje celkovou hladinu cholesterolu v těle a chrání před rozvojem srdečních onemocnění díky svému stabilizačnímu účinku na krevní tlak, který je dán obsahem kyseliny alfa-linolenové. Ve studii publikované v roce 2007 byla tato vlastnost prokázána, neboť během 12týdenní studie se u účastníků, kteří dostávali olej bohatý na kyselinu alfa-linoleovou, snížil krevní tlak, a to jak systolický, tak diastolický, bez jakýchkoli vedlejších účinků.

článek pokračuje na další stránce…