Tohle se stane s vaším tělem, pokud budete jíst dýni každý den po dobu jednoho týdne

Pomáhá trávení 

Americký lékař zmiňuje zlepšení trávení jako jednu z výhod každodenní konzumace dýně  . Je to dáno především obsahem vlákniny v zelenině. Výzkumy ukazují, že strava bohatá na vlákninu může pomoci střevnímu systému ke zdravému fungování. 

Její pleť se stala krásnější

Doktorka Patricia Varacallo zjistila, že její pleť se od dýně stala krásnější a akné úplně zmizelo. Tato výhoda je způsobena beta-karotenem, který je antioxidantem a v těle se přeměňuje na vitamín A. A vitamín A hraje důležitou roli při udržování zdravé pokožky.

Spánek bude klidnější

Nejzajímavějším „vedlejším účinkem“ dýně byl podle lékaře klidný spánek. Dýňová semínka obsahují tryptofan a tyrosin, což jsou prekurzory serotoninu a dopaminu, které napomáhají spánku , a o kterých je známo, že hrají roli při regulaci úzkosti a stresu.

Doporučuje se konzumovat s mírou

Dr. Varacallo považoval za důležité zdůraznit, že ačkoli čerstvá dýně a zpracovaná konzervovaná verze jsou stejně výživné, ta druhá má často vyšší obsah cukru. Jeho konzumace se však nedoporučuje lidem trpícím onemocněním ledvin pro vysoký obsah draslíku.