Znáte zelenou kávu? Tohle je důvod proč je tak úžasná

Snižuje krevní tlak

Jednou z nejoblíbenějších výhod zelené kávy je to, že bylo vědecky prokázáno, že významně snižuje krevní tlak u lidí s vysokým krevním tlakem . A co víc, pomocí kyseliny chlorogenové snižuje množství kortizolu, často označovaného jako stresový hormon, v krevním řečišti. Pokud tedy máte často vysoký krevní tlak, pak pro vás může být zelená káva už lepší volbou než černá.

Dokáže regulovat hladinu cukru v krvi

Předpokládá se, že kyselina chlorogenová, která se nachází v zelené kávě, dokáže stabilizovat hladinu cukru v krvi a zvýšit citlivost na inzulín . Mezitím, pokud je v našem těle nějaký zánět, snižuje ho a dokonce snižuje hromadění tuku. Díky tomu všemu pravidelná konzumace snižuje riziko vzniku cukrovky 2. typu. Důležité však je, že ani zelená káva sama o sobě není všelék, a proto je vždy důležité myslet na své zdraví při vědomém výběru dalších našich nápojů a potravin.

Má účinek proti stárnutí

Zelená káva, která je bohatá na kyselinu chlorogenovou, je skvělým antioxidantem a dokáže účinně bojovat s volnými radikály v našem těle. A tento proces podporuje regeneraci nových kožních buněk, takže dokáže zakrýt i jemné linky a vrásky. Ale ani nemusíte nutně pít zelenou kávu, abyste si užili její blahodárné účinky na pokožku, protože extrakt z ní vyrobený najdete v mnoha produktech péče o pleť, včetně těch, které dokážou naši pokožku chránit před škodlivým UV zářením a pleť bez vad ..

Pomůže vám to lépe se soustředit

Je známým a vědecky dokázaným faktem, že káva může zlepšit naše mozkové funkce, a to platí i pro kávu zelenou. Kofein v něm stimuluje fungování našeho centrálního nervového systému a díky tomu snáze plníme úkoly při práci, lépe se nám učí, nebo když už cítíme, že jsme na cvičení příliš unavení, také nám pomáhá zapojit se a dělat to dobře.

Má detoxikační účinek

Zelená káva funguje také jako přírodní detoxikátor, čímž pomáhá odstraňovat různé toxiny, přebytečný tuk a cholesterol z našeho těla. Jako energizující nápoj také posiluje náš imunitní systém – což se hodí zejména v podzimních a zimních měsících – a dá se říci, že je i velkým podporovatelem naší celkové pohody. Potřebujete ještě další důvody, proč pravidelně pít zelenou kávu?

Zdroj: netmeds.com , coffeeaffection.com , pharmeasy.in , fnb.co.id , stylecraze.com