Znáte zelenou kávu? Tohle je důvod proč je tak úžasná

U čaje považujeme za samozřejmost, že můžeme pít zelený i černý čaj. Věděli jste ale, že je to i případ kávy? Můžete pít i zelenou kávu, a pokud tak učiníte, získáte podobně zdravý, osvěžující, ale chuťově jemnější nápoj, jako byste pili černou verzi. Pokud jste to tedy ještě nikdy nezkoušeli a netrváte na tom, že vždy budete pít černou kávu, je nejvyšší čas to zkusit.

Máte občas nebo dokonce každý den pocit, že potřebujete šálek kávy, aby vám dodal energii? Nebo jen rádi popíjíte šálek dobrého nápoje? Obojí platí pro vás, pokud jste již udělali skvělé rozhodnutí s pomocí zelené kávy. Protože má několik úžasných zdravotních výhod a někteří ho dokonce považují za jeden z nejvíce osvěžujících nápojů na světě.

Co je to vlastně zelená káva?

Syrová kávová zrna, která vypadají zeleně, jsou ve skutečnosti zelená káva. Hlavní rozdíl mezi ním a mezi a černou kávou , kterou většina z nás běžně pije, je ten, že vůbec neprochází procesem pražení. Neobsahuje umělé příchutě ani vůně a vzhledem k tomu všemu není divu, že ji mnoho lidí považuje za jemnější nápoj než tradiční kávu.

Zelená káva je minimálně stejně zdravá volba jako běžná káva, ale často je považována za lepší variantu, zejména proto, že obsahuje velké množství užitečného antioxidantu, kyseliny chlorogenové, která se v menším množství nachází v pražené kávě. Zelenou kávu samozřejmě doporučujeme pít jen s mírou – což jsou zhruba maximálně dva šálky denně – ale pokud si na to budete dávat pozor, můžete si už nyní užívat jejích skvělých zdravotních benefitů.

článek pokračuje na další stránce.. OTOČ LIST!