Žijí 120 let, vypadají dvakrát mladší, nikdy nejsou nemocní: Všechna tajemství tajemných lidí!

Experiment jako důkaz

Skotský lékař Mac Harrison provedl po svém návratu do Anglie pokus na velkém počtu zvířat. Jedna skupina byla krmena běžnou stravou londýnské dělnické rodiny, která zahrnovala bílý chléb, sledě, rafinovaný cukr, konzervy a vařenou zeleninu. V důsledku takové výživy se u zvířat objevily různé lidské nemoci. Další skupina zvířat byla krmena krmivem Hunza a zůstala naprosto zdravá.

Čínský časopis popsal velmi zajímavou událost z roku 1984. Jeden z Hunzů, jménem Said Adbul Mobuda, zmátl všechny pracovníky emigrační služby na londýnském letišti Heathrow, když ukázal svůj pas. Narodil se v roce 1832 a bylo mu 160 let. V zemi Hunza byl považován za chráněnce a události z roku 1850 si pamatoval.

Kniha Hunza – lidé, kteří nevědí o nemoci, od R. Birčera vyzdvihuje základní charakteristiky jejich stravování, tvrdí, že jsou pro zdravý život klíčové:

Vegetariánský – typ stravy – velké množství syrové stravy; ve stravě převládá ovoce a zelenina, přírodní produkty, bez jakýchkoli přidaných chemikálií, jídla připravovaná se zachováním všech biologicky cenných materiálů, alkohol a sladkosti jsou na seznamu potravin, které jedí jen zřídka, dodržují pravidelnou dobu půstu .

Pokračování na další straně