13 znamení, že jste chytřejší než ostatní lidé

Mějte na paměti, že inteligence se často měří pomocí testů, které byly kritizovány, protože neměří kreativitu, ale jsou založeny na nějaké jiné sociální disciplíně. Business Insider zkoumal desetiletí různých vědeckých výzkumů a přišel s 13 znaky inteligence.

Hudební výchova
Vědci tvrdí, že hudba pomáhá rozvoji dětí. Studie z roku 2011 zjistila, že děti ve věku 4 až 6 let měly mnohem lepší skóre verbálních projevů již po jednom měsíci hudebních lekcí. Několik dalších studií potvrdilo, že tento typ vzdělávání podporuje rozvoj kognitivních schopností.

Jsi hubený
Vědci zkontrolovali 2200 testů dospělých během pěti let, které ukázaly, že čím nižší váha člověka, tím vyšší inteligence, bylo publikováno ve studii v roce 2006. Několik pozdějších studií mezi dětmi ze školky zjistilo, že nižší IQ bylo spojeno s vyšším indexem tělesné hmotnosti, což znamená, že méně inteligentní děti budou tlustší, když vyrostou.

Jste starší dítě
Starší děti jsou podle jedné studie chytřejší. Norští vědci použili vojenské archivy 250 000 mužů narozených v letech 1967 až 1976. Ti, kteří se narodili jako první dítě, měli IQ 103, druhý měl IQ 100, zatímco třetí v rodině měl IQ 99.

Máte kočku
Studie z roku 2014 na 600 respondentech ukázala, že lidé, kteří mají psy, jsou otevřenější než ti, kteří mají kočky, ale právě proto měli tito kočky lepší IQ testy.

Vaše matka vás kojila
Vědci tvrdí, že děti, jejichž matky kojí, budou chytřejší, což potvrdilo vyšetření více než 3000 dětí ve Velké Británii a na Novém Zélandu.

Experimentování s lehkými drogami“
Studie z roku 2012 na více než 6 000 Britech narozených v roce 1958 našla souvislost mezi vysokým IQ v dětství a užíváním nelegálních látek v dospělosti. Konkrétně ti, kteří měli lepší testy o 11 let později, více inklinovali k užívání „měkkých drog“.

Pokračování na další straně