Do Česka se v příštím týdnu vrátí sníh

Podle meteoroložky Dagmar Honsové, bude studené severovýchodní proudění pokračovat v České republice. V noci se očekávají teploty pod bodem mrazu na celém území a srážky převážně ve formě sněhových vloček, a to až do čtvrtka. Celý týden bude teplotně podprůměrný. To znamená, že nás čeká týden s nižšími teplotami než je běžný průměr pro tento období.

Meteoroložka Dagmar Honsová uvedla pro ŽivotvČesku.cz, že v vegetačním období může mraz poškodit především kvetoucí stromy. V pondělí ráno se ojediněle očekávají nízké teploty a mohou se vyskytnout zmrazky a náledí. Na horách se také očekávají sněhové jazyky.

V pondělí očekáváme oblačno až polojasno, s ojedinělými sněhovými přeháňkami na některých místech. Na horách se však očekává četnější sněžení, s předpokládaným sněžením kolem 5 centimetrů a vytvořením sněhových jazyků. Odpolední teploty se budou pohybovat v rozmezí 0 až 5 °C, pouze v Jihomoravském kraji by mohly dosáhnout až 7 °C. Během dne se očekává zesílení severního až severovýchodního větru, který může dosahovat rychlosti až 55 km/h s nárazy.

článek pokračuje na další stránce..