„Jaký druh lidí by měl být nemilosrdně vymazán ze života pro osobní blaho“

„Jsou lidé, kteří si všimnou plevele na vašem poli růží, a jsou tací, kteří si všimnou růže na vašem poli plevelů“

„Opravdové štěstí přichází, když si člověk uvědomí jednu prostou skutečnost: já sám jsem tvůrcem smyslu života. Lidé přestávají hledat smysl zvenčí, nehledají mudrce, nekopírují jejich cestu, ale střízlivě si uvědomují: jen já sám mohu dát svému životu smysl a krásu, moje volba nepotřebuje souhlas. To je velmi důležitá a zároveň obtížná dovednost: je třeba vyzdvihnout to cenné a zajímavé, pokud možno ignorovat složitosti života, které nejsme schopni ovlivnit, a nenechat ničit ty, kteří krásu vidět nemohou nebo nechtějí. jejich vize. Pro některé je studium ptáků a cestování po světě při jejich hledání smyslem života. Někdo hledá smysl v cestování, rodině nebo osobním rozvoji – to všechno jsou jemné záležitosti, které je často těžké vysvětlit ostatním. A nemusíte. Jakmile začnete, kouzlo se vypaří – pošlapou.“

„Jsou lidé, kteří najdou plevel mezi polem růží a růže si nevšimnou. Svárliví a pesimističtí lidé udělají totéž s vaším polem růží: najdou plevel a vší silou do něj propíchnou. Prozkoumat ptáky? Malovat? Jen si užívat života? Pomoci lidem? „Ano, o co jde!

Na světě jsou jen potíže, nic dobrého nečekej!“ – začnou tě ​​nakazit beznadějí, berou radost. Od takových lidí je třeba se držet dál. obraz světa, rozšiřovat hranice krásného a pomozte najít smysl. Nalézt svůj vlastní smysl světa, vidět krásu je skutečným uměním života. Ti, kteří jsou stále s něčím nespokojeni, kterým se to nelíbí ani nalevo, ani napravo, ani v střední, odsoudit je k marnému životu samy i všechny, kdo jsou jim blízcí – nelze je napravit.A nestojí to za to.

Pokračování na další straně