Ponurá předpověď Billa Gatese. Co řekl o nové pandemii. „Strašný“ scénář

Stejně jako v předchozím roce není ani nyní miliardář Bill Gates výjimkou a učinil několik předpovědí pro rok 2022. Pokud na začátku roku předpovídal, že současná pandemie COVID 19 skončí a virus nadobro zmizí, nyní to přichází s novou hypotézou. Věří, že se brzy objeví nová pandemie, ale přesný rok nezná. Podívejme se na chmurnou předpověď Billa Gatese.

Očekáváme novou pandemii?
„Lidská populace roste a my napadáme stále více ekosystémů,“ řekl Bill Gates.

Bill Gates předpovídá, že nový virus v blízké budoucnosti srazí svět na kolena. Tvrdí, že bioterorista mohl vytvořit tento virus a šířit jej záměrně. Miliardář věří, že existuje 50% šance, že v příštích 20 letech dojde v důsledku klimatických změn k nové pandemii přírodního původu.

„Je to úskalí. Může jít o různé druhy chřipky, jiný typ koronaviru. A to by nám umožnilo mít alespoň nějaké znalosti o tom, jak velmi rychle získat léčbu a vakcíny. Ale může to být něco jiného. Mohl by to být člověkem vytvořený virus bioteroristou, který jej úmyslně navrhl a rozšířil. To je velmi děsivý scénář, protože by se to mohlo pokusit rozšířit na různá místa ve stejnou dobu. Nebo to může být něco, co dělá skok z přirozeného světa. Lidská populace roste a my napadáme stále více ekosystémů. Proto odhaduji, že existuje 50% šance, že v příštích 20 letech budeme mít pandemii přírodního původu v důsledku změny klimatu,“ řekl Bill Gates v rozhovoru pro španělskou publikaci El Diario.

Bill Gates říká, že rozpočet WHO (Světové zdravotnické organizace) by se měl zvýšit o 25 %. Financuje 10 % rozpočtu WHO a je druhým největším dárcem po Spojených státech.

Pokračování na další straně