Rodiče Slováčkové se báli, že Anička odmítne léčbu

Felix Slováček a Dáda Patrasová foto: youtube.com
Felix Slováček a Dáda Patrasová foto: youtube.com

Dáda Patrasová (67) a Felix Slováček (80) byli pevně přesvědčeni, že jejich dcera po úspěšném boji s rakovinou prsu nemoc navždy překonala. Proto bylo pro ně šokem, když jim jejich Anička (28) sdělila, že se nemoc vrátila, tentokrát postihující plíce. Oba rodiče se začali strachovat, že se jejich dcera nebude chtít podruhé podrobit léčbě.

Rodina byla informována o návratu nemoci dříve než ostatní. „Jakmile jsme se o tom dozvěděli, okamžitě jsme začali dceru podporovat, aby mohla co nejdříve začít s léčbou,“ uznal saxofonista. S manželkou si ponechali toto temné tajemství své dcery pro sebe.

Rodina dala Aničce volnost, aby se rozhodla, kdy, komu a co sdělí ohledně svého zdravotního stavu. A sama Anna Julie se rozhodla vyjít s pravdou ven den po svém úspěšném koncertu v pražském Lucerna Music Baru, tedy téměř měsíc po dni, kdy jí lékaři 8. září potvrdili diagnózu po bronchoskopii.

Je to pozoruhodné, protože právě na tomto koncertu představila své nové album s významným názvem „Osudová“. Ani na okamžik neváhala ohledně toho, že musí znovu podstoupit léčbu. Saxofonista Felix Slováček uvedl, že to pro ni bylo obtížné rozhodnutí, protože už věděla, co ji čeká.

článek pokračuje na další stránce…