Rodina prosí o pomoc pro Denisku (6) s vzácným nádorem na krční páteři

foto: Donio
foto: Donio

Před týdnem se český národ spojil, aby pomohl těžce nemocnému Martínkovi, a na jeho nákladnou léčbu se vybralo úžasných 150 milionů korun. Nyní je potřeba pomoci dalšímu dítěti, šestileté Denisce z Kopřivnice, která bojuje s vzácným nádorem krční páteře. Její rodiče se navíc starají o další dva sourozence, a k tomu všemu maminka přišla o příjem, protože musí být neustále přítomná pro svou dceru.

Sabina a Petr z Kopřivnice se původně těšili na léto plné zážitků a společnou dovolenou u moře. Namísto toho však prožívají noční můru, kterou zažívají všichni rodiče. Jejich šestiletá dcera Deniska začala mít nejprve nenápadné bolesti v krku, ale brzy se objevily mnohem závažnější komplikace.

„Když se přidaly bolesti končetin a potíže se sezením, rodiče na nic nečekali a navštívili lékařskou pohotovost. Následovala okamžitá hospitalizace a série náročných vyšetření. Diagnóza byla zdrcující – nádor na krční páteři,“ uvádějí rodiče na serveru Donio.cz.

foto: Donio

Tam byla zahájena sbírka, která by mohla rodině pomoci zvládat náročný boj s tímto zákeřným druhem rakoviny. Nemoc ovlivňuje celou rodinu nejen emocionálně, ale také finančně, protože Deniska vyžaduje nepřetržitou péči.

článek pokračuje na další stránce…