V Německu začala sezóna chřestu. Náklady farmářů raketově vzrostly. Místní pěstitelé si stěžují, že oblíbená zelenina dovážená ze zahraničí je levnější než z německých plodin. Češi si ale na sezónních pracích mohou vydělat docela dobře, protože v Německu vzrostla minimální mzda.
V Německu začala sezóna chřestu. Podle údajů Spolkového statistického úřadu se loni nejvíce této oblíbené zeleniny sklidilo v Dolním Sasku, Severním Porýní – Vestfálsku a Braniborsku.
Ceny mohou v letošní sezóně výrazně vzrůst kvůli vyšším výrobním nákladům, včetně zákonného zvýšení minimální mzdy.
Německo: Rostoucí ceny za kilogram chřestu
Sklizeň začala například v Gut Kuhlendahl ve Velbertu u Wuppertalu .
Východoevropští pomocníci od rána sklízejí tuto oblíbenou zeleninu. Chřest dozrává pod termoforem , množství je zatím malé, ale to se může brzy změnit díky rostoucím teplotám.
článek pokračuje na další stránce..