Sezóna chřestu v Německu začala. Můžete vydělat více…

V Německu začala sezóna chřestu. Náklady farmářů raketově vzrostly. Místní pěstitelé si stěžují, že oblíbená zelenina dovážená ze zahraničí je levnější než z německých plodin. Češi si ale na sezónních pracích mohou vydělat docela dobře, protože v Německu vzrostla minimální mzda.

V Německu začala sezóna chřestu. Podle údajů Spolkového statistického úřadu se loni nejvíce této oblíbené zeleniny sklidilo v  Dolním Sasku, Severním PorýníVestfálsku a Braniborsku.

Ceny mohou v letošní sezóně výrazně vzrůst kvůli vyšším výrobním nákladům, včetně zákonného zvýšení minimální mzdy.

Německo: Rostoucí ceny za kilogram chřestu

Sklizeň začala například v  Gut Kuhlendahl ve Velbertu u Wuppertalu

Východoevropští pomocníci od rána sklízejí tuto oblíbenou zeleninu. Chřest dozrává pod termoforem , množství je zatím malé, ale to se může brzy změnit díky rostoucím teplotám. 

článek pokračuje na další stránce..