Vyzkoušejte své analytické dovednosti a najděte různé kočky na následujícím obrázku

Kočky jsou jedním z nejoblíbenějších domácích zvířat. Přesto o těchto chlupatých společnících existuje mnoho věcí, které neznáme. Například na obrázku je zobrazeno několik koček, ale jedna se odlišuje od ostatních.

Kočky jsou fascinující bytosti, které přitahují lidské srdce již po tisíce let. Díky své tajemné povaze a neskutečně okouzlujícímu vzhledu si získaly obrovskou popularitu. Jak by samy kočky řekly: „Byly jsme divoké, nepředvídatelné a neúprosné. Pak jsme zjistily, že máte doma pohodlný gauč.“ S tolika kočkami po celém světě by se mohlo zdát, že je už známe od začátku do konce, že? Ale to je velký omyl.

Proces domestikace koček není zdaleka novým jevem. Existuje důkaz o nejstarším případu domestikace před 9 500 lety. Původně se věřilo, že první kočky byly ochočeny Egypťany. Nicméně v roce 2004 byly objeveny ještě starší pozůstatky na Kypru, včetně hrobu kočky. Tento nález se stal nejstarší památkou tohoto druhu, a to o 4 000 let starší než egyptské zobrazení stejného zvířete. Teď se však pečlivě podívejte na tuto skupinu koček. Která z nich se liší od ostatních?

článek pokračuje na další stránce…