Výzkum odhalil, na který typ mužů nejvíce útočí straky

Emma Glenfieldová, která navštěvuje třetí třídu na základní škole, bydlí v malé vesnici situované v pohoří Modré hory v Novém Jižním Walesu v Austrálii. Každý den si vede svůj deník a jednou, zcela neplánovaně, se jí podařilo provést originální vědecký výzkum díky jednoduché otázce, kterou si položila.

Projekt, který osmiletá dívka z Austrálie zahájila ve škole, se stal virálním výzkumem širokého rozsahu a odhalil zajímavé chování straků, kteří se zdají být nepřátelsky nakloněni lidem s méně vlasů na hlavě, informovala australská rozhlasová a televizní společnost Australian Broadcasting Corporation.

Když jednoho dne Emma spatřila straku, kterou si přezdívala „pan Swoopsalot,“ a která obývala oblast poblíž její školy a obtěžovala žáky, učitele i rodiče, vzbudila v ní otázka: „Proč straky útočí shora? Koho přesně napadají a jakým směrem směřují jejich útoky?“ Její učitel, Luke Carr, se domníval, že tyto otázky by byly skvělým materiálem pro projekt v rámci výuky matematiky.

Emma tedy započala svůj terénní výzkum a začala ho provádět na střední škole v oblasti Modrých hor, což byla zároveň oblast, kde „pan Swoopsalot“ působil. Začala sledovat lidi, kteří se stali obětí jeho útoků, a pečlivě zaznamenávala tyto incidenty. Analýza těchto záznamů odhalila, že pan Swoopsalot obvykle napadal muže, kteří měli vyšší postavu a trpěli řídkým nebo se zřídnutým vlasovým porostem.

článek pokračuje na další stránce…