Krémový francouzský makový dort – od té doby, co jsem tento koláč upekla, se stal rodinným oblíbencem

Jakmile jsem ho položil na stůl, byl v mžiku pryč, lepší dort jsem v poslední době nedělala.

Ingredience:

  • Na medové pláty :
  • 30 dkg mouky
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 1 polévková lžíce medu
  • 7 dkg másla
  • 2 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • Maková náplň :
  • 15 dkg cukru
  • 15 dkg mouky
  • 6 vajec
  • 3 polévkové lžíce vody
  • 1/2 dl oleje
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 10 dkg celého máku
  • Krém:
  • 3 žloutky
  • 15 dkg krupicového cukru
  • 2 lžičky vanilkového pudinku
  • 7 dl mléka
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 25 dkg másla

Pokračování na další straně