Nejstarší lékař na světě oslaví 100 – 5 věcí, kterým se vyhýbá, aby žil dlouhý a šťastný život

Dr. Howard Tucker z Clevelandu ve státě Ohio praktikuje medicínu od roku 1947 a nemá v plánu přestat. Neurologovi narozenému v roce 1922 je dnes 100 let a jeho pacienti ho často žádají o radu, jak si udržet zdraví a duševní svěžest.

Toto jsou pravidla, která má Dr. Tucker vždy na paměti!

1. Netrávíte své dny jako důchodce

Dr. Tucker působí v praxi přes 75 let a je zapsán v Guinessově knize rekordů jako nejstarší praktikující lékař na světě. Jeho manželka, 89letá Sara, stále vykonává svou profesi psychiatričky.

„Během pandemie jsem ošetřoval pacienty pět nebo šest dní v týdnu. Pak jsem přešel na výuku lékařů, tři dny v týdnu. Moje nemocnice byla nedávno uzavřena, takže momentálně dělám lékařsko-právní revizní práci, zatímco si hledám jinou práci,“ vysvětlil Dr. Tucker a dodal, že když nepracuje, tráví čas se svými čtyřmi dětmi a deseti vnoučaty, výlety na sněžnicích a sledování sportovních přenosů.vypadá

„Pokud máte kariéru, kterou milujete, a jste stále schopni pracovat, zvažte odložení odchodu do důchodu. „Mnoho lidí, kteří odejdou do důchodu a stanou se neaktivními ve své každodenní rutině, je vystaveno zvýšenému riziku poklesu kognitivních funkcí,“ navrhl lékař.

2. Nedovolí vám fyzicky se dostat z formy

I ve svých 80 letech plavala, běhala, lyžovala a turistika, a i když je dnes méně aktivní, stále se snaží každý den alespoň trochu cvičit – například běhat asi 5 km na rotopedu nebo chodit na procházku téměř každý den. den.

„Studie ukázaly, že něco tak jednoduchého, jako je 15minutová procházka venku, může snížit riziko předčasného úmrtí téměř o 25 %,“ vysvětlil.

3. Nekouří

„Když jsem byl ve třicátých letech na střední škole, řekl jsem otci, že chci začít kouřit. Říkal, že mu to jde, ale nechápal, proč by někdo chtěl dýchat do plic něco jiného než čerstvý vzduch, když je život stejně krátký. Okamžitě mi to vzalo potěšení a vzrušení z kouření,“ řekl Dr. Tucker , který si na kouření nikdy nezvykl, i když o této škodlivé závislosti tehdy nevěděli tolik jako dnes.

Uvedl například, že lékaři tehdy většinou přímo doporučovali svým pacientům, aby začali kouřit cigarety, protože to uklidňuje srdce a uklidňuje nervy.

„Nyní víme, že kouření vede k rakovině, mrtvici, onemocnění periferních tepen, onemocnění koronárních tepen a dalším plicním a kardiovaskulárním onemocněním,“ řekl lékař.

Pokračování na další straně