Nikdo si nevšiml, že v tomto domě žije už dva roky devítiletý chlapec sám! Když se sousedé dozvěděli důvod, zlomilo jim to srdce!

Odvážný devítiletý chlapec žil dva roky sám poté, co ho opustila matka. Chlapec ve věku 9 až 11 let žil sám v letech 2020 až 2022, ale nikdo z dospělých o jeho zoufalé situaci nevěděl, dokonce ani škola, kterou chlapec pravidelně navštěvoval a o níž se vědělo, že je vynikajícím žákem.

Sousedé tohoto opuštěného dítěte uvedli, že mu sice občas nosili jídlo, ale nevěděli, že zůstal sám. Jinak se osamělý chlapec živil hlavně sušenkami a studenými konzervami. Aby vydržel hlad, velmi silný chlapec se myl studenou vodou a občas sbíral rajčata z balkonů sousedů. Musel také dlouho spát na třech dekách, protože nebylo topení ani elektřina.

Matka, která měla dítě v péči, žije v sousední vesnici. Tato 39letá žena svého syna pouze občas navštěvuje, aby ho nakrmila; o otci devítiletého dítěte není nic známo. Po odloučení od otce se matka rozhodla opustit byt, kde s dítětem žila.

Nakonec si po několika měsících sousedka všimla, že dítě žije samo, a zavolala policii.

Policie uvedla, že bylo velmi obtížné zjistit, že nezletilý žije sám, protože dítě bylo vždy čisté, plnilo si své povinnosti a bylo dobrým žákem, který si dělal domácí úkoly. Pravděpodobně se jednalo o jakýsi štít, který si dítě kolem sebe vytvořilo, aby si na něm nikdo nevšiml ničeho neobvyklého.

Pokračování na další straně