Tato žena má nejdelší vousy na světě. „Holit se musí až třikrát denně“

Guinnessova kniha rekordů je sbírkou nejúžasnějších úspěchů lidstva. Na každé stránce knihy najdete úžasný, inspirativní a často dojemný příběh – od přírodních rekordů až po lidské úspěchy. Jedním z nejnovějších rekordů je příběh Erin Honeycuttové, která má nejdelší ženské vousy na světě.

Erin Honeycutt: Žena s rekordním plnovousem

V únoru 2023 byla 38letá Erin Honeycuttová z Michiganu oficiálně uznána Guinnessovou knihou rekordů jako majitelka nejdelších ženských vousů na světě. Vousy Honeycuttové dosáhly délky 30 cm, čímž překonaly předchozí rekord 75leté Vivian Wheelerové o více než 4 cm.

Boj proti hirsutismu

Erinino abnormální ochlupení na obličeji je způsobeno onemocněním zvaným syndrom polycystických vaječníků. Tento stav se začal objevovat, když bylo Erin pouhých 13 let, a nutil ji, aby se každý den holila. „Dříve jsem se holila třikrát denně,“ přiznala. Mladá Erin dlouhá léta bojovala se svým tělem a zkoušela různé metody, jak se nežádoucího ochlupení zbavit. Přes veškerou snahu jí však chloupky v obličeji stále rostly a měly negativní dopad na její zdraví.

Pokračování na další straně