10 věcí, které dělají muži ve vztahu a ženy to tajně nenávidí

7. Malá motivace

Pro ženu je vždy přitažlivé, když muž převezme iniciativu při schůzkách, plánech, rozhovorech nebo řešení vztahových problémů. Pokud muži chybí motivace, má to stejný efekt jako nerozhodnost v předchozím bodě. Pasivita a lhostejnost nejsou v milostném vztahu nikdy dobrým znamením.

8. Příliš žárlivý a majetnický

Nikdo se rád nechá ovládat a ženy nejsou výjimkou. Někteří muži se dokážou chovat obzvlášť majetnicky, pohnat partnerku k odpovědnosti a sledovat svou partnerku, což může být způsobeno žárlivostí.

„Říkejte tomu nejistota nebo kontrola, jakkoli to maskujete, je to velmi neatraktivní. Žárlivost způsobí, že o nás vypovídá vše – dá nám určitý pocit kvůli chování toho druhého,“ vysvětluje Lindy Suchik , obchodní pastor. Přílišná žárlivost podle něj nakonec vztah zabije .

9. Fyzicky a emocionálně vzdálený

Ženy tajně chtějí, aby k nim muži byli něžní , aby jim pravidelně vyjadřovali svou lásku a uznání. Ale pro většinu mužů to není přirozené.

„Není zdravé nechat citovou vzdálenost otrávit vztah. Musíte si uvědomit, co to způsobuje, a pokusit se odhalit důvody emocionálního odstupu,“ upozorňuje Lori Jean Glass .

10. Nechejte hádky nevyřešené

Vzhledem k tomu, že většina mužů není ráda konfrontační, je ve vztahu častým problémem, že se hádky zametají „pod koberec“. Ženy tyhle nevyřešené problémy většinou nenávidí, takže je pro ně dvojnásobné zklamání, když je chlap neřeší. Častým vysvětlením je, že muž si problému ani nevšimne, nebo tvrdí, že problém je pouze v hlavě ženy. Tento postoj má však za následek jen stále větší hromádku, na které se nakonec vztah zadrhne.

Od nenávisti k lásce

Naštěstí z každé situace existuje východisko , takže výše uvedené chování lze také řešit, pokud jsou obě strany otevřené změnám. Nebude to jednoduché, ale oboustrannou komunikací a vzájemným úsilím dokázali vybudovat mosty ke zdravějšímu a ucelenějšímu vztahu. Klíčová je komunikace a vůle nevzdat se.

„Ať už se jedná o nedorozumění nebo skutečnou bolest, které se jeden z vás dopustil, neexistuje řešení bez cílevědomého rozhovoru. Pokud jdete spát, aniž byste nabídli řešení, ignorujete požadavky svého partnera nebo projevujete neustálý abstinenční vzorec, zvýší to u vašeho partnera úroveň odporu a problém zhorší,“ vysvětluje Alexa von Oertzen , terapeutka LMFT.