Recept na hustý rajčatový protlak. Připravuje se snadno a rychle ze zralých rajčat. Tento recept bude chtít každý

Tento sezónní recept neobsahuje žádné přídatné látky, jako je cukr, sůl, ocet, dochucovadla nebo konzervanty.

Jak se vyrábí domácí rajčatový protlak?

Příprava:

1. Připravte si zralá rajčata, omyjte je a odřízněte tzv. bubliny. Co jsou to bublinky? Jsou to tvrdé, světlé skvrny přichycené k zeleným patám rajčat.

2. Rajčata nakrájejte na malé kousky, vložte je do hrnce a vařte 20 minut doměkka.

3. Po uplynutí této doby rajčata v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem a propasírujte je přes sítko, abyste odstranili slupky a semínka a vytvořili rajčatový protlak. Domácí rajčatové pyré je hotové.

Pokračování na další straně