Lidé, kteří měli těžké dětství, poznáte podle těchto pěti vlastností

Těžké dětství může na lidech zanechat stopy. Od problémů s důvěrou až po potěšení lidí, jednotlivci si mohou vyvinout mnoho vlastností, které mohou poškodit jejich vztahy s ostatními lidmi v dospělosti. To jsou některé z charakteristik, které prozrazují, že někdo neprožil bezstarostný první rok života.

1. Nízké sebevědomí

Když rodiče neustále ignorují úspěchy svých dětí nebo je vytrvale kritizují, může to snížit jejich pocit sebeúcty, píše HackSpirit. Je pro ně těžké vidět své přednosti, což vede k pochybnostem a negativnímu pohledu na sebe sama.

Když děti neustále slyší kritiku svého vzhledu, chování nebo rozhodnutí od svých rodičů, začnou tuto kritiku přijímat. To vede k nízkému sebevědomí a trvalému přesvědčení, že nejsou dost dobří.

2. Záležitosti důvěry

Zkušenosti ze zrady a nedůslednosti ve vztazích z dětství mohou také způsobit trvalé problémy s důvěrou. Je těžké uvěřit, že druhým na nich skutečně záleží, a proto jsou neustále skeptičtí k úmyslům lidí, se kterými jsou ve vztahu. Podle Indexu to může mít vliv i na milostné vztahy.

Pokračování na další straně