Vaše tělo vycítí blížící se smrt. Pokud ucítíte tyto pachy připravte se na nejhorší

Naše tělo a mysl jsou úzce propojeny, stejně jako naše myšlenky a emoce. Vše je propojeno se vším ostatním a celé lidské tělo funguje jako složitý komplex.

Již dávno bylo prokázáno, že naše tělo není jen orgán, kterému velí mozek. Je to spíše velmi složitý systém, který zahrnuje i naše myšlenky a emoce. V minulosti lidé dokázali lépe naslouchat svému tělu a zjistit, co se v jejich těle děje, bez pomoci lékařů nebo moderních přístrojů. V dnešní době jsme se naučili spoléhat spíše na techniku než na vlastní pocity ohledně našich emocí a vodítka, která nám dává naše tělo. Emoce mohou ovlivnit naše tělo stejným způsobem jako jiná zranění.

Smysly hrají také důležitou roli ve fungování našeho těla. Kromě toho, že nám poskytují informace o okolním světě, poskytují naše smysly také důležité informace o nás samých. Jedním z důležitých smyslů je čich. Díky čichu dokážeme rozlišit příjemné a nepříjemné nebo život ohrožující pachy. Čich funguje díky velkému množství receptorových buněk umístěných v horní části nosní dutiny. Tyto buňky detekují molekuly uvolněné do vzduchu.

Receptorové buňky reagují přímo na velikost těchto neviditelných molekul a vytvářejí nervové impulsy. Ty se přenášejí do mozku, kde se nacházejí čichové buňky. Jedná se o vysoce organizovaný přenos, na kterém se podílí náš mozek. Díky tomuto systému dokážeme ve vzduchu rozpoznat i pach smrti.

Pokračování na další straně