Vložte obyčejný bobkový list do trouby a zapněte ji na 20 minut: Škoda, že jsem o tomto triku nevěděla dříve

Bobkový list je rostlina, která symbolizuje vítězství. Věděli jste však, že jednoduché listy této rostliny mohou pomoci zbavit se nepříjemných pachů v domácnosti? Toto koření je ve skutečnosti keř pocházející ze Středomoří. Bobkové listy se často používají do omáček a polévek, ale jsou známé také pro své léčivé účinky.

Bobkové listy však lze v domácnosti využít i jinými způsoby. Několik bobkových listů můžete vložit do trouby. Kromě toho, že jsou bobkové listy symbolem vítězství, jsou užitečné i v každodenním životě. Pro jejich úspěšné použití se doporučuje troubu nejprve vyčistit čisticím prostředkem, aby se odstranily nečistoty. Poté bobkový list položte na plech a zahřívejte při 150 °C po dobu 20 minut. Po vysušení má toto koření jemnou vůni. Odstraňuje také nepříjemné pachy v troubě.

Pro dosažení lepších výsledků se doporučuje provádět tento postup jednou týdně. Pokud chcete bobkový list použít do nakládané zeleniny nebo masážního oleje, mějte na paměti, že navzdory mnoha výhodám bobkového listu se nedoporučuje těhotným a kojícím ženám a dětem do 6 let. Nedoporučuje se ani při alergiích a astmatu. Kromě bobkových listů existují i další tipy na osvěžení vzduchu ve vaší domácnosti.

Místo bobkových listů lze použít citrusové slupky. Ať už se jedná o citron, mandarinku nebo grapefruit, tyto složky hluboce provoní troubu a rozšíří jemnou, příjemnou vůni po celém domě. K tomu je třeba je nejprve zabalit do fólie a vložit na 25 minut do trouby předehřáté na

200 °C. Otevřete dvířka trouby a vychutnejte si vůni svátků.

Pokračování na další straně