Nastupte do kulinářského stroje času a přeneste se zpět do doby, kdy Atlanta hostila letní olympijské hry, debutoval kultovní animovaný seriál Simpsonovi a zrodilo se několik nezapomenutelných receptů.
Jídla „Devadesátek“
Toto gastronomické dobrodružství slibuje, že vás přenese do éry fúzovaných chutí, které znovu rozproudí vaše chuťové pohárky a na které jistě řada z vás s láskou vzpomíná. Jedním z devadesátkových jídel jsou jednoznačně buřty na pivu.
V devadesátých letech bylo nesmírně populární opékání špekáčků, pokud vyšlo počasí. V případě, že venku byla zima, milovníci špekáčků je připravovali doma. Buřty na pivu jsou klasika, která nestárne ani dvě dekády poté.
Recept na buřty na pivu
Ingredience:
- 8 kvalitních špekáčků
- 2 lžíce hořčice
- 3 červené cibule
- 200 gramů anglické slaniny
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sádla
- 2 chilli papričky
- 1 lžičku mleté sladké papriky
- 400 gramů loupaných rajčat v konzervě
- 250 mililitrů černého piva
- Sůl a pepř
Postup:
- Špekáčky rozřízněte podélně napůl a potřete je hořčicí.
- V pánvi si rozehřejte sádlo a na něm orestujte najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
- Do pánve prolisujte česnek, přidejte nasekané chilli papričky, mletou papriku, konzervovaná rajčata a zbytek hořčice.
- Všechno společně krátce povařte a nakonec do směsi přilejte pivo.
- Směs přilijte do pekáčku a vložte do ní špekáčky.
- Přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů přibližně 15 minut. Poté pekáč odklopte a nechte dalších 15 minut dopéct.
článek pokračuje na další stránce..