Návrat do kuchyně devadesátých let: Tohle byla naše nejoblíbenější jídla!

Nastupte do kulinářského stroje času a přeneste se zpět do doby, kdy Atlanta hostila letní olympijské hry, debutoval kultovní animovaný seriál Simpsonovi a zrodilo se několik nezapomenutelných receptů.

Jídla „Devadesátek“

Toto gastronomické dobrodružství slibuje, že vás přenese do éry fúzovaných chutí, které znovu rozproudí vaše chuťové pohárky a na které jistě řada z vás s láskou vzpomíná. Jedním z devadesátkových jídel jsou jednoznačně buřty na pivu.

V devadesátých letech bylo nesmírně populární opékání špekáčků, pokud vyšlo počasí. V případě, že venku byla zima, milovníci špekáčků je připravovali doma. Buřty na pivu jsou klasika, která nestárne ani dvě dekády poté.

Recept na buřty na pivu

Ingredience:

  • 8 kvalitních špekáčků
  • 2 lžíce hořčice
  • 3 červené cibule
  • 200 gramů anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 2 chilli papričky
  • 1 lžičku mleté sladké papriky
  • 400 gramů loupaných rajčat v konzervě
  • 250 mililitrů černého piva
  • Sůl a pepř

Postup:

  1. Špekáčky rozřízněte podélně napůl a potřete je hořčicí.
  2. V pánvi si rozehřejte sádlo a na něm orestujte najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
  3. Do pánve prolisujte česnek, přidejte nasekané chilli papričky, mletou papriku, konzervovaná rajčata a zbytek hořčice.
  4. Všechno společně krátce povařte a nakonec do směsi přilejte pivo.
  5. Směs přilijte do pekáčku a vložte do ní špekáčky.
  6. Přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů přibližně 15 minut. Poté pekáč odklopte a nechte dalších 15 minut dopéct.

článek pokračuje na další stránce..