Pozor na toxické cukety z vaší zahrady. Jak poznat jedovatý kus?

Cuketa je lahodná, existuje mnoho různých způsobů její přípravy a můžete si ji jednoduše vypěstovat ve vaší vlastní zahradě. Navíc je vhodná i pro začátečníky v zahradničení. Pěstování cukety má mnoho výhod, ale je také důležité být obezřetný a věnovat pozornost možným znakům otravy.

Cuketa, patřící k druhu dýni obyčejné, má svůj původ ve Střední Americe, avšak ve skutečnosti vznikla evropským šlechtěním, a to konkrétně v Itálii. Cuketa se často nazývá „masem vegetariánů“, jelikož je oblíbenou náhradou masa v jejich jídlech. I když obsahuje méně vitamínů (především vitamín A), je bohatá na důležité minerály, jako je draslík, hořčík a vápník, které jsou pro náš organismus nezbytné.

článek pokračuje na další stránce…