Proč umírající lidé vidí „světlo na konci tunelu“? Odborník odhalil vědecké vysvětlení

Klinická smrt zůstává jednou z největších záhad lidské existence. Vzácné zprávy o lidech, kteří zažili klinickou smrt, se často skládají z podobných vizí a zkušeností. Dokážeme pochopit, proč umírající lidé vidí „světlo na konci tunelu“? Odborníci se ve svých nejnovějších výzkumech a rozhovorech snaží tento záhadný fenomén rozluštit.

Mnoho lidí, kteří byli na pokraji smrti a byli oživeni, pocítilo v kritické chvíli pokoj a smíření. Fyzická bolest ustala, před těmi, kdo byli na pokraji smrti, se objevily světelné tunely a tu a tam se objevily přátelské tváře příbuzných, kteří již zemřeli. Prožívá takto smrt každý?

Vědci se již desítky let snaží najít materialistické vysvětlení podivného zážitku klinické smrti. Objevila se teorie, že pocit štěstí souvisí s hormony štěstí, které se automaticky uvolňují při smrti, aby nám usnadnily přechod do věčného světa. Z tohoto pohledu se zdá, že jde o elegantní přírodní mechanismus, který se snaží učinit naši smrt snesitelnější. Tato teorie má však jedno dilema.

Pokračování na další straně