Velký návrat: Brendan Fraser je zpět, aby hrál svou životní roli za kterou získal Oscara

Velký návrat herce v jeho životní roli provází od premiéry filmu v Benátkách podpora a fandění obrovského davu diváků. Jak správně napsal Justin Chang z Los Angeles Times, „i když Oscar skončí v jiných rukou, Brendan Fraser už nemusí nikomu nic dokazovat“.

Bendan Fraser ve filmu „George přímo ze stromu“

Chodící steak a filmy o ničem

Brendan Fraser se narodil v roce 1968 v Indianapolis v USA jako nejmladší ze čtyř dětí americko-kanadského páru. Říká, že vyrůstal ve šťastné rodině, i když otcova práce diplomata znamenala, že jeho děti byly téměř každé dva roky zapsány do nové školy. Má dvě občanství – kanadské a americké.

Vzdělání získal na soukromé internátní škole v Torontu. Když jako teenager o prázdninách v Londýně hrál v divadelní inscenaci ve West Endu, kousl hereckého brouka.

Vystudoval vysokou školu v Seattlu a zapsal se na malou hereckou školu v New Yorku. Plánoval studium na magisterské studium, ale skončil v Hollywoodu , kde okamžitě našel zaměstnání. Pohledný 192cm 23letý mladík se perfektně hodil do nenáročných komedií založených na gagech, ve kterých měl brzy hrát.

První byla role námořníka ve filmu Američtí psi z roku 1991, kde hrála také River Phoenix.

Fraser si brzy získal popularitu díky hloupé produkci „California Caveman“. Hrál jeskynního muže osvobozeného od bloku ledu v současné Kalifornii. Ačkoli samotný film získal Zlatou malinu, Fraser se stal rozpoznatelným. Recenze říkaly, že kromě skvělých vnějších podmínek má „jedinečnou vlastnost člověka, který poprvé vidí svět“. Brzy ho režiséři začali obsazovat do takových rolí.

článek pokračuje na další stránce..