Velký návrat: Brendan Fraser je zpět, aby hrál svou životní roli za kterou získal Oscara

Takže po většinu devadesátých let se Fraser vynořoval s širokýma, zmatenýma modrýma očima ze všech možných míst. Například z protileteckých krytů v „Atomic Lover“ nebo z kanadské vesnice jako důstojník královské jízdní policie v „Dudley the Perfect“. V parodii na Tarzana známé jako „George přímo ze stromu“ tak potěšil ženské publikum svou svalnatou štíhlou postavou, že se po něm požadovalo, aby co nejvíce rolí hrál bez košile. Zde většinu filmu nosil pouze v bederní roušce. Díky grotesknímu humoru byl film přitažlivý pro děti i jejich rodiče. Až po letech herec přiznal, kolik obětí od něj vyžadovaly role, v nichž byl pouze štíhlým svalovcem.

– Neustále jsem držel dietu. Došly mi sacharidy, pořád jsem měl vztek a hlad. Vzpomínám si, že jsem jednoho dne potřeboval hotovost, tak jsem šel k bankomatu, ale nemohl jsem si vzpomenout na svůj PIN, protože mi selhával mozek. Začal jsem ze zoufalství bouchat do stroje – vzpomíná. A dodává: – Dívám se na sebe v tomhle filmu o ničem a vidím jen chodící steak.

„Mumie“ a předzvěst ambicióznějšího filmu

Brendan Fraser ve filmu Mumie

Tyto filmy nastavily jeho kariéru na cestu k velmi specifické roli, která mu kromě popularity přinesla i spoustu peněz.

V roce 1999 ho Stephen Sommers obsadil do Mumie, hororového dobrodružství, které se stalo kasovním trhákem a zahájilo franšízu, která zabere dalších devět let Fraserova života. Herec ztvárnil hlavní postavu Ricka O’Connella, který expedici vede, a partnerem mu byla Rachel Weisz. Kritici dali filmu nemilosrdně, ale diváci byli potěšeni. Toto je příběh o dobrodružstvích faraonových hledačů pokladů, kteří osvobodí egyptskou mumii kněze Osiris, který faraona zradil před třemi tisíci lety. Tím zavedou strašlivou kletbu. Film dal vzniknout dvěma pokračováním, z nichž každé celosvětově vydělalo přes 400 milionů dolarů.

článek pokračuje na další stránce..