Velký návrat: Brendan Fraser je zpět, aby hrál svou životní roli za kterou získal Oscara

– Cítil jsem se jako kůň z „Farmy zvířat“, jehož úkolem bylo pracovat a pracovat a pracovat. Orwell vytvořil postavu, která pracovala pro dobro lidí, nekladla otázky, nedělala potíže, dokud ji to nezabilo.“

Nakonec to jeho tělo vzdalo a – jak spočítal – sedm let života strávil hlavně na operacích a následných rehabilitacích, kvůli kterým se stáhl z kina, protože si nemohl nic plánovat. Podstoupil mimo jiné náhradu kolenního kloubu, dvě laminektomie (neurochirurgie k uvolnění tlaku na míchu) a několik dalších operací silně namožené páteře.

Sexuální napadení a deprese

Ještě dříve, v roce 2003, se ale stalo něco, s čím si Fraser léta nevěděl rady.

V roce 2003 na průmyslové schůzce před galavečerem Zlatých glóbů Philip Berk, šéf Hollywoodské asociace zahraničních novinářů (HFPA), údajně sexuálně napadl herce. Fraser se rozhodl veřejně mluvit o tom, co se mu stalo až v roce 2018, kdy začalo hnutí #metoo a začalo se mluvit o sexuálním zneužívání.

Berk ke mně přišel v místnosti plné lidí, strčil mi ruku mezi hýždě a začal s ní pohybovat. Byl jsem zděšen. Cítil jsem se špatně. Cítil jsem se jako malé dítě, měl jsem knedlík v krku. Myslel jsem, že budu brečet,“ řekl GQ.

Vyběhl z místnosti, minul policistu udržující pořádek, kterému nemohl říct, co se stalo. Uvažoval o tom, že by s tím, co se mu stalo, vyšel na veřejnost, ale v tu chvíli se příliš styděl. Jeho zástupce pouze požádal HFPA o písemnou omluvu. Fraser přiznává, že po tomto incidentu již nebyl pozván na předávání Zlatých glóbů. Přestal zvonit i telefon s nabídkami práce.

– Když v mé profesi přestane zvonit telefon, začnete se ptát proč? Důvodů je mnoho, ale byl to jeden z nich? Myslím, že to tak bylo, říká.

V mysli mu utkvěla vzpomínka na to, co se stalo, a na to, jak se při tom cítil. Začal si říkat, že si zaslouží to, co se mu stalo. „Obviňoval jsem se a byl jsem opravdu nešťastný. Upadl jsem do deprese. Začal jsem se vyhýbat lidem – přiznal ve zmíněném rozhovoru.

článek pokračuje na další stránce..